style="display:none;" />
  • Forside
  • Nyheder
  • Google’s Mobile Friendly Test Tool: Hvad er det? Og hvordan fungerer det?
Calltracking

Google’s Mobile Friendly Test Tool: Hvad er det? Og hvordan fungerer det?

Google viser nu brugere af tablets og smartphones, hvilke hjemmesider i søgeresultaterne, der er mobilvenlige ved at give dem et label i metateksten. I den beskrivende tekst under de forskellige hjemmesider, vil der fremover stå ‘mobilvenlig’ ud fra de sider, der har et design, der fungerer godt på mobile enheder. Det vil gøre det nemt for brugere fremover at finde de hjemmesider, som giver den bedste oplevelse og brugervenlighed.

Vil du gerne vide, om din hjemmeside er mobilvenlig kan du finde ud af det ved at følge linket: google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

Det nye værktøj giver kun to svarmuligheder; det er enten eller. Har du en mobilvenlig hjemmeside vil du få et “Godt gået- denne side er mobilvenlig”, hvilket som oftest ikke vil følges op af yderligere kommentarer til siden. Modtager du derimod beskeden “Ikke mobilvenlig” vil du opleve, at Google skriver, hvor der kan foretages forbedringer, og hvorfor din side ikke kan karakteriseres som mobilvenlig. 

Hvorfor er det godt at gøre hjemmesider mobilvenlige?

I dag er det faktisk ikke kun godt at gøre din hjemmeside mobilvenlig, men nødvendigt, hvis du vil sørge for at give dine besøgende og kunder en god brugeroplevelse. Over 40% af dine besøgende ser din hjemmeside fra en smartphone eller tablet, og det er en voksende tendens. Mange mennesker bruger telefonen, hvis de skal lave en hurtig søgning – ofte efter en lokal service eller produkt – selvom de befinder sig i hjemmet eller på deres arbejdsplads, hvor der er er mulighed for at bruge en computer. Og det stiller nogle nye krav til måden vi designer vores hjemmesider på.

Hvis en potentiel kunde besøger en hjemmeside, der ikke er designet til at fungere på tablets eller smartphones, kan det resultere i en frustrerende oplevelse. Hvis hjemmesiden ikke tilpasser sig skærmens størrelse, skriftstørrelsen er for lille og links er placeret for tæt på hinanden, er det meget sandsynligt, at den besøgende forlader siden til fordel for en mobilvenlig. 

Hvordan kvalificeres en hjemmeside til at være mobilvenlig?

Her er fire gode råd til, hvordan en hjemmeside kan blive mobilvenlig:

  • Undgå software, du normalt ikke møder på mobile enheder – eksempelvis flash
  • Skriv i teksttyper og størrelse, der kan læses uden det kræver forstørrelse
  • Sørg for, at siden tilpasser sig enhedens bredde (har en fastgjort bredde), så brugerne ikke behøver at scrolle horisontalt eller zoome ud for at se hele indholdet på siden.
  • Placer links med god afstand fra hinanden, så det er nemt for brugeren at ramme det rigtige

Få en mobilvenlig hjemmeside

Hos SpotON Marketing udvikler vi kun hjemmesider i et responsivt design, så besøgende kan få den samme gode oplevelse på siderne på mobilen såvel som computeren.


Har du ikke en mobilvenlig hjemmeside og vil du gerne sikre dig, at besøgende og potentielle kunder får en positiv oplevelse på deres mobil, kan du kontakte os på
71 99 09 02 og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig til at forbedre din hjemmeside.